• Пропусни до основната навигация (натиснете Enter)
  • Пропусни до основното съдържание (натиснете Enter)
  • Пропусни до долния колонтитул (натиснете Enter)
  • Начало
  • Новини и събития
  • "Miele à la carte" – менюто на Miele
  • "Miele à la carte" – менюто на Miele
  • Мода от Miele
  • Промоции и кампании
  • Награди и победи на тестове
  • Събития и търговски изложения

Морски главоноги

Maritime Kopffüßler

Морски главоноги

Октоподът, сепията и калмарът трябва да се готвят много внимателно, за да се гарантира, че ще останат меки и нежни.

Октопод
Октоподът има чудесен вкус (без кожа и челюсти) сварен, опържен, на яхния или на скара. Октоподът иска доста време, за да бъде сготвен. При по-големите екземпляри месото трябва леко да се начука, за да стане по-крехко преди готвене

Сепия
Въпреки че сепията с 10 пипала може да достигне до 65 cm, колкото по-малка е тя, толкова по-нежно е месото й. Раковината (калциевата черупка вътре), челюстите, червата и мастилената торбичка трябва да се отстранят преди готвенето. Сепията може да се пече на скара или да се пържи (или пълни) само след като е била обработена по този начин.

Калмар
Преди готвене кожата, челюстите, очите и червата, също както и прозрачната кост трябва да се отстранят. Калмарите се ядат сурови като суши или сашими, а също и сготвени. Те трябва да се варят, пържат, пекат на скара или да се задушават за кратко, тоест за не по-дълго от две минути, или да се задушават на яхния от 30 до 45 минути. В противен случай месото става леко твърдо, жилаво и подобно на гума. По-големите екземпляри трябва да се начукват, докато станат рехави, преди да бъдат готвени.

Подобни дейности Прясно сиренеПапаяМанголдЗахарна тръстикаСладки картофиБобАрганово масло
 
  • Към горната част на страницата
  •  
  •  
  • Начало
  • Продукти
  • Магазин
  • Новини и събития
  • Сервизно обслужване

Абонирайте се бюлетина

  • Магазин
  • Бюлетин
  • За контакт
  • Ръководства за потребителя
  • За нас
  • Защо да изберете Miele ?
  • Търговци
  • Архитекти и строители
  • Доставчици
  • Кариери
  • Преса
  • Защита на данните
  • Официално известие
  • Общи условия
  • Открийте търговец
  • Условия за ползване