• Пропусни до основната навигация (натиснете Enter)
  • Пропусни до основното съдържание (натиснете Enter)
  • Пропусни до долния колонтитул (натиснете Enter)
  • Начало
  • Новини и събития
  • "Miele à la carte" – менюто на Miele
  • "Miele à la carte" – менюто на Miele
  • Мода от Miele
  • Промоции и кампании
  • Награди и победи на тестове
  • Събития и търговски изложения

Прясно сирене

Warenkunde yuliiaholovchenko - stock.adobe.com

Прясно сирене

Многобройни употреби за всяко време на деня.

Докато феновете на сиренето често казват, че сиренето никога не може да бъде достатъчно зряло, обратното се отнася за прясното сирене: колкото по-младо, толкова по-добре. Само две седмици след като е направено вече е твърде старо. И с право!

Прясното сирене е незряло сирене със сравнително високо съдържание на вода (60-80%), което се консумира непосредствено след направата си и освен ако не се обработва по-нататък, не се съхранява и не трябва да се съхранява дълго. Какво точно е прясно сирене, как се нарича и как се прави се различава според държавата, региона и производителя. Независимо от това изходната точка навсякъде е винаги мляко (обикновено пастьоризирано) от крави, овце или кози. И, разбира се, естествени лактобацили или сирище, извлечени от стомасите на млади телета. И двете гарантират, че млякото коагулира и че изварата се отделя от суроватката. След като бъде опаковано в перфорирана форма и бъде изцедено, резултатът е сирене с повече или по-малко твърда консистенция и деликатен, мек, леко кисел и солен вкус. Добавянето на допълнителна сол обикновено не се препоръчва, но можете да използвате сметана. Това може да увеличи съдържанието на мазнини до 75%.

Когато се ароматизира с билки, ядки и подправки, прясното сирене е универсален сос, придружаващ пресни плодове и зеленчуци, риба или месо. Той е също толкова популярен, колкото и прост, но все пак изтънчен пълнеж за петифури, рола от бутер тесто, равиоли и кюфтета, тъй като се маже върху хляб. Прясното сирене е перфектната основа за разнообразие от супи, сосове и салатни дресинги и придава допълнителен вкус на някои зеленчукови яхнии и огретени. Не на последно място, прясното сирене и извара са идеални за леки пандишпанови кексове и торти.

Текст: Райнър Майер

Подобни дейности ПапаяМанголдЗахарна тръстикаСладки картофиБобМорски главоногиАрганово масло
 
  • Към горната част на страницата
  •  
  •  
  • Начало
  • Продукти
  • Магазин
  • Новини и събития
  • Сервизно обслужване

Абонирайте се бюлетина

  • Магазин
  • Бюлетин
  • За контакт
  • Ръководства за потребителя
  • За нас
  • Защо да изберете Miele ?
  • Търговци
  • Архитекти и строители
  • Доставчици
  • Кариери
  • Преса
  • Защита на данните
  • Официално известие
  • Общи условия
  • Открийте търговец
  • Условия за ползване