• Пропусни до основната навигация (натиснете Enter)
  • Пропусни до основното съдържание (натиснете Enter)
  • Пропусни до долния колонтитул (натиснете Enter)
  • Начало
  • Новини и събития
  • "Miele à la carte" – менюто на Miele
  • "Miele à la carte" – менюто на Miele
  • Мода от Miele
  • Промоции и кампании
  • Награди и победи на тестове
  • Събития и търговски изложения

Здравословна наслада

Gesunder Genuss

Здравословна наслада

Дали ще го наречен "храна за мозъка", "храна за настроение" или "здравословна храна", кулинарното изкуство е открило здравословния начин и готви избирателно без мазнина, млечен протеин, глутен или въглехидрати, като използва други, здравословни храни по целенасочен начин.

"Който ябълка на ден изяжда, нему докторът не му досажда", твърди стара английска поговорка. В традиционната китайска медицина изборът на храна винаги е играл важна роля в предотвратяването и лекуването на болестите. Достиженията на хранителната медицина все по-често навлизат в менюто на най-добрите ресторанти.

Първоначално от ресторантските кухни изчезват добре известните виновници, за да се стигне до "чиста храна": глутамат и глутен, мазни сосове и богати на въглехидрати допълващи ястия, както и алергизиращите съставки. Следва целенасоченото използване на храни, които насърчават определени страни на здравословното хранене. Добре известно е, че зеленчуците се свързват с основите, а не с киселините в човешкото тяло, което се смята, че предотвратява образуването на целулит и води до красиви, тонизирани крака и ръце.

Така всяко вегетарианско ястие бързо се превръща в "храна за красота". Натуралният шоколад съдържа голямо количество псевдо-алкалоиди, които имат отпускащ ефект, а свързващите вещества серотонин и допамин в бананите имат подобряващ настроението ефект. Какво по-логично от предлагането на банан с глазура от натурален шоколад под формата на десерт "за настроение"? Онези, които се стремят да направят нещо, за да повишат умствения си капацитет и концентрацията си, търсят "храна за мозъка", в крайна сметка една четвърт от ежедневния хранителен прием отива за целта.

И така стигаме до желязото, което като градивен материал за хемоглобина отговаря за преноса на кислород в нашето тяло, както и омега-3 мастните киселини, които са важен елемент от външната мембрана на мозъчните ни клетки. Резултат от менюто: "Surf and Turf"– леко изпечено телешко филе и стек от сьомга като идеалната "храна за мозъка". С това меню чудесно върви свежо миксиран плодов сок (смути), който снабдява сивите клетки с витамини и биоактивни растителни съставки, стимулиращи мозъчното кръвообращение.

Подобни дейности Вино Altura Máxima Malbec 2012Вино на сезонаУдоволствие без месоНапитка на сезонаВъзраждането на джинаДжинджифилова бираНавараОт бира до напитка за познавачиПовече от просто декорация: кълнове и микро листаМного близо и под ръка
 
  • Към горната част на страницата
  •  
  •  
  • Начало
  • Продукти
  • Магазин
  • Новини и събития
  • Сервизно обслужване

Абонирайте се бюлетина

  • Магазин
  • Бюлетин
  • За контакт
  • Ръководства за потребителя
  • За нас
  • Защо да изберете Miele ?
  • Търговци
  • Архитекти и строители
  • Доставчици
  • Кариери
  • Преса
  • Защита на данните
  • Официално известие
  • Общи условия
  • Открийте търговец
  • Условия за ползване