• Пропусни до основната навигация (натиснете Enter)
  • Пропусни до основното съдържание (натиснете Enter)
  • Пропусни до долния колонтитул (натиснете Enter)
  • Начало
  • Новини и събития
  • "Miele à la carte" – менюто на Miele
  • "Miele à la carte" – менюто на Miele
  • Мода от Miele
  • Промоции и кампании
  • Награди и победи на тестове
  • Събития и търговски изложения

Възраждането на джина

Die Renaissance des Gins

Възраждането на джина

Джинът отново е популярен – чист, а също и в коктейли. Този световен подем се дължи на многото нови марки джин, които очароват небцето с необикновени комбинации от подправки.

От всички многобройни нови марки джин, които се появиха през последните няколко години, G’Vine Floraison, направен от френски коняк, е вероятно най-отдалеченият от оригиналния джин, дестилиран през 17-ти век под името дженевър в Холандия от зърно и плод на хвойна. За да се направи G’Vine Floraison, първо виното се дестилира четири пъти и след това още веднъж заедно с дестилиран лозов цвят, плод на хвойна, джинджифил, кардамон, китайска канела, кориандър, лайм, индийско орехче и явански пипер. Резултатът е много мек джин с отличителен плодов и леко пикантен привкус.

Почти всички нови джинове съдържат многобройни (често пъти тайни) подправки, билки, цитрусови плодове, ядки и цветове. Габриел Будрие от френския град Дижон подправя дестилата си с хвойнов плод, лимон и портокалова цедра, кориандър, ангелика, корен на теменужка, а също и копър и го оцветява с шафран, като го нарича Saffron Gin. Американецът Guy Rehorst използва босилек и женшен от Уисконсин за своя Premium Milwaukee Gin, а австрийският Blue Gin дори съдържа 27 подправки от 11 страни. Очевидно е, че креативността на производителите няма граници, когато става дума за избор на подправки.

Освен многото подправки, отлежаването в бъчви е друга характеристика на новите джинове: Тад Зеестед от Ransom Wines & Spirits в Шеридън, Орегон оставя своя Old Tom Gin да отлежи в дъбови бъчви, които преди това са използвани за вината шардоне и пино ноар. Неговият колега Пол Хлетко в Евънстън, Илинойс, използва стари бъчви от бърбън, направени от американски дъб, за своя отлежал в бъчва джин FEW, както правят и Дейв Риго и Грег Леман (бивш професионален волейболист от Швейцария) от Watershed Distillery в Кълъмбъс, Охайо, за техния Bourbon Barrel Gin. Други производители използват бъчви от шери или мадейра. Дървото придава на джина допълнителен аромат и чудесна плътност.

Линкове:
G’Vine Floraison: www.g-vine.com
Saffron Gin: www.boudier.com
Rehorst Premium Milwaukee Gin: www.greatlakesdistillery.com
Blue Gin: www.bluegin.cc
Old Tom Gin: www.ransomspirits.com
FEW Barrel-aged Gin: http://fewspirits.com
Bourbon Barrel Gin: www.watersheddistillery.com

Подобни дейности Вино Altura Máxima Malbec 2012Вино на сезонаУдоволствие без месоНапитка на сезонаЗдравословна насладаДжинджифилова бираНавараОт бира до напитка за познавачиПовече от просто декорация: кълнове и микро листаМного близо и под ръка
 
  • Към горната част на страницата
  •  
  •  
  • Начало
  • Продукти
  • Магазин
  • Новини и събития
  • Сервизно обслужване

Абонирайте се бюлетина

  • Магазин
  • Бюлетин
  • За контакт
  • Ръководства за потребителя
  • За нас
  • Защо да изберете Miele ?
  • Търговци
  • Архитекти и строители
  • Доставчици
  • Кариери
  • Преса
  • Защита на данните
  • Официално известие
  • Общи условия
  • Открийте търговец
  • Условия за ползване