Фамилията Мастроберардино произвежда първокачествено вино в южния италиански регион Кампания от повече от 130 години.
Специалните характеристики на вината от Мастроберардино са лозите и почвата, на която те растат. Сортовете грозде са автохтонни, което ще рече, че растат само в италианската провинция Кампания: това са Фаланжина, Греко ди туфо, Фиано ди авелино и Кода ди Волпе (бяло), също както и Алианико и Пиедиросо (червено). Историците подозират, че Фаланжина може да е гроздето, което е направило фалернското вино едно от най-ценените в древността. Днес то има свеж и плодов вкус с букети от цитрусови плодове, ананас и бял цвят.
Греко ди туфо е култивирано от гърците в Южна Италия преди около 2500 години. В бутилките на Мастроберардино живата свежест се комбинира с букети, напомнящи светлозелени и бели праскови. Вината "Фиано" са много богати на флорални, пикантни нотки.
Терминът Кода ди волпе (на италиански значи лисича опашка) е използван от Плиний Стари (23–79 от н.е.), когато той сравнява сорта грозде Алопекис с формата на лисичата опашка. Финикийците донасят сорта червено грозде Алианико (изкривено от "еленико", италианската дума за "гръцки") от Гърция в района около Неапол. Вината от това грозде имат леко опушен ягодов букет и учудващо ниво на киселинност.
Сортът Пиедиросо също е споменат преди времето на Плиний Стари. Името му значи "червен крак" и се отнася за червения ствол на лозите. Тези исторически сортове грозде се отглеждат на много плодородна почва във вулканичния район на Кампания. И днес Везувий доминира в пейзажа, а трите защитени района на култивация (DOCC) в Кампания се намират на склоновете му на височина от 300 до 800 метра: Фиано ди авелино, Греко ди туфо и Таураси, където Мастроберардино култивират прибл. 300 хектара. Пепелявата почва е богата на минерали, глинеста с варови натрупвания и на места песъчлива. Тя дава наситени, многослойни вина с интензивни букети.
От 1986 г., "Radici Taurasi DOCG" е чудесен пример за колекцията вина на Мастроберардино. Това стопроцентово вино от Алианико достига оптималната си зрялост 10 години след беритбата на гроздето, но е много добро за пиене и преди това. Интензивният му букет напомня за сливи, вишни и черен пипер и върви добре както с храна, така и самостоятелно.