Салата с кафеен винегрет, паста на лентички с еспресо и мащерка, желирано кафе и телешки бульон и особуко в пикантен кафеен сос? Това, което на пръв поглед може да изглежда необичайно, всъщност означава нови, креативни рецепти, резултатът от които е ароматни, фино балансирани вкусови преживявания. Кафето на прах или еспресото не се използват така, както сме свикнали, приготвени като напитка или като съставка в десерти или сладкиши. Горчивите зърна се използват самостоятелно, за да придадат вкус и аромат, когато готвим с кафе. Тяхното невероятно многообразие от аромати – казват, че са между 800 и 1200 – се създава първоначално чрез изкусното изпичане. Понякога може да има нотка на чер пипер, на дим, на шоколад, на билки или на лешник, друг път може да се усеща намек за ванилия, карамфил или карамел, за да се осигури нещо много специално за трапезата Ви.