Те са богати на витамини, минерали, микроелементи и фибри. Неизброимите им вторични фитохимикали подсилват имунната ни система, намаляват холестерола, подтискат възпаленията и се борят с вирусите и бактериите.
Малините съдържат минерали, като желязо, калий, фосфор и магнезий, които са необходими за образуването на костите. Фибрите и пектинът, който се среща в изобилие и в къпините, спомагат за регулиране на храносмилането.
Касисът също е богат на минерали: желязото, калцият и калият подсилват не само сърцето и кръвообращението, но и имунната система, а освен това благоприятстват растежа на костите. Високото съдържание на витамин C и E ни позволява да се концентрираме по-добре. И точно както къпините, те подпомагат кръвотворната функция на телата ни.
Цариградското грозде съдържа много витамин C, калий, калций, силиций и магнезий, които ни осигуряват блестяща коса и здрави нокти. Високото съдържание на витамин C и фолиева киселина в ягодите ги превръща в изключително добра добавка към храненето за бременните и младите майки. И последно по ред, но не и по важност: червеното грозде е с особено високо съдържание на антиоксиданти, които предотвратяват артеросклерозата.
Здравословното хранене не може да бъде по-вкусно от това.