Perret Schaad

Perret Schaad

Дизайнът на дуета Perret Schaad се характеризира със семплост и елегантност, слабост към специални детайли и изтънчени последни щрихи.

Perret Schaad е нова берлинска модна марка за модерната жена.

Отбягвайки кратките модни тенденции и старателно въздържайки се от претенциозност, Джоана Пере и Тутиа Шаад правят фурор с елегантни проекти, в които използват най-добрите платове и постигат висококачествен завършек. Техните облекла се характеризират с хващащи окото детайли, които включват малки квадратни перфорации, красива драперия и кръгли джобове. Тазгодишната колекция пролет/лято е вдъхновена от "атмосферата на летен ден на френската Ривиера с неговия познат, но вълнуващ контраст: ослепителната обедна светлина и приветливия прохладен бриз". Дрехите са светли и са изработени от чудесни материи като коприна, комбинирани с цел да се създаде хармоничен или пък понякога преднамерено контрастен ефект. Наситените цветове подготвят сцената: зелено и розово, чисто бяло с акцент в електриково зелено. И накрая ето го и синьото!

Джоана Пере е от Мюнхен, а Тутиа Шаад – от Виетнам. Те учат в берлинското училище за изящни изкуства "Вайсензее", където се запознават. Те работят и в дизайнерското студио на Givenchy в Париж. В интервю за списанието SZ-Magazin Джоана Пере обяснява, че по време на следването "ние осъзнахме, че мислим и работим по един и същи начин; ние дори поръчваме едни и същи платове. И двете обичаме вкусната храна, което е важно, когато работиш толкова близо до друг човек."

Текст: Режин Смит Тим