Символи за поддръжка

Символи за пране

Symbol Waschen

Най-честият символ на етикетите. Той означава, че артикулът може да се пере нормално в пералнята.

Symbol Waschen

Коритото означава, че артикулът може да се пере нормално в пералнята. Градусите в коритото обозначават максималната температура, при която може да се перат дрехите. Ако коритото е подчертано, трябва да перете дрехите при деликатен цикъл. За пералните на Miele това е програмата "Минимална ютия". Ако има две черти, препоръчителна е програмата на Miele "Синтетични".

Symbol Waschen

Елементи за ръчно пране. Те или са за пералнята на Miele с програми "Вълнени изделия за ръчно пране" или "Копринени изделия", или пък са за мивката при не повече от 40 °C. В случай че изберете мивката, имайте предвид: без изстискване и без търкане.

Symbol Waschen

Недвусмислен случай с химическо чистене. Артикул с подобен символ не бива да се пере на ръка или в пералня.

Символи за сушене

Symbol Trocknen

Забравете за простирането! Този артикул винаги може да се суши в сушилнята. Точките сочат нивото на сушене в сушилнята. Две точки: текстилът може да се суши при нормална температура. Една точка значи внимание: използвайте опцията за ниска температура при сушене на прането в сушилнята Miele.
Сушилните на Miele, които имат термопомпа, винаги сушат при ниска температура (1 точка) и затова са особено нежни към Вашето пране.

Symbol Trocknen

Дръжте щипките под ръка. Този артикул в никакъв случай не бива да се суши в сушилня.

 

Символи за гладене с ютия и с ротационна преса

Symbol Bügeln & Mangeln

Ефективно срещу гънки. Ютията на етикета показва, че дрехата може да се глади с обикновена ютия, а също така и с ротационна преса при настройка на топло. Точките сочат температурата на гладене. Три точки отговарят на температура от около 200 °C. Две точки отговарят на температура от около 150 °C. Една точка означава, че температурата от около 110 °C е напълно достатъчна за гладене или гладене на ротационна преса.

Symbol Bügeln & Mangeln

Не гладете. Дрехата с този символ не бива да се глади с ютия, нито с ротационна преса.

 

Символи за използване на белина

Symbol Chloren

Снежнобяло: този артикул може да се избелва с хлорен препарат без никакви проблеми.

Symbol Chloren

Зона без хлор: този артикул не понася хлорните препарати.

 

Символи за химическо чистене

Symbol Chemische Reinigung

F обозначава въглеводородни разтворители. Линията под символа значи ограничение с оглед на механично въздействие, добавка на влага и температура.

Symbol Chemische Reinigung

P обозначава, че материята може да се почиства с перхлоретилени. Линията под символа значи ограничение с оглед на механично въздействие, добавка на влага и температура.

Symbol Chemische Reinigung

Зачертаният кръг посочва, че артикулът не може да се дава на химическо чистене, а трябва да се пере на ръка.

Символи за мокро почистване

Symbol Nassreinigung

Артикулите, които трябва да се почистят, може да се почистят в химическо чистете чрез използване на система за мокро почистване.